Τάξεις: Ε΄& ΣΤ΄ Σινεμά Απόλλων: «Πάντα στο Κόκκινο» (Turning Red), 06-04-2022

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Τσαμπουράκη Αγγελική ΠΕ70
Κουζιώνη Ελένη ΠΕ70
Σίμου Μαρία ΠΕ70
Φλέσσα Φοίβη ΠΕ70
Η εφηβεία δεν είναι τόσο τρομακτική τελικά

 

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας απόλαυσαν την ταινία κινουμένων σχεδίων ‘‘Πάντα στο Κόκκινο’’ στον κινηματογράφο «Απόλλων».

Η νέα ταινία της Disney και Pixar σκηνοθετεί με χιούμορ και τρυφερότητα μια πρωτότυπη κωμωδία. Στο επίκεντρο οι δυσκολίες της μετάβασης από την παιδική ανεμελιά στην εφηβεία, σχέσεις δύσκολες και συγκρουσιακές. Για τη Μεϊλίν, είναι το μεγάλο, κόκκινο πάντα στο δωμάτιο.

Η 13χρονη Μεϊλίν μεγαλώνει στον Καναδά του 2002 με την κινεζικής καταγωγής οικογένειά της. Μια μέρα η τόσο συντονισμένη ζωή της θ’ ανατραπεί: η Μεϊλίν θα διαπιστώσει ότι μόλις νιώσει ένταση, όποιου είδους, μεταμορφώνεται στη θρησκευτική μασκότ της κινεζικής οικογένειάς της, σ’ ένα υπερμεγέθες κόκκινο πάντα!

Η σκηνοθέτης Ντόμι Σι ξετυλίγει το φιλμ ως ιδανική εφηβική ταινία που τα έχει όλα: ποπ μπάντες, ρούχα, γονείς, κολλητές, bullying, σκιρτήματα, μαθήματα – κι ακόμα, τον ανθρωπισμό, την αναπηρία, τη μισαλλοδοξία, τις ενήλικες σχέσεις, όλα με περιτύλιγμα κινεζικής ποπ κουλτούρας και μιας διάχυτης τρυφερότητας.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του κινηματογράφου Απόλλωνα για την προσφορά αγαπημένων σνακ, για την προθυμία και τη συνεργασία τους, ώστε να χαρούμε την προβολή της ταινίας σε ένα άνετο περιβάλλον.

 

Οι μαθητές/τριες έγραψαν και ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους. Εδώ

 

 

hqdefault-web
1/1 
start stop bwd fwd

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη & Κολιάτσου

Τηλ/Fax 2741022321

e-mail : mail@1dim-korinth.kor.sch.gr

Διευθύντρια: Ζαντρίμα Μαρία (2023-2024)

fterugismata

logo-syllogos-didask

koin-front-web

Στον Ενήλικα αναγνώστη λέτε:
"Η συναναστροφή με τα παιδιά μας κουράζει"
Έχετε δίκιο. Προσθέτετε:
"Γιατί πρέπει να χαμηλώνουμε στο επίπεδο τους, να σκύβουμε, να διπλωνόμαστε, να καμπουριάζουμε, να γινόμαστε μικροί".
Σε αυτό το σημείο δεν έχετε δίκιο. Δεν είναι αυτό που κουράζει περισσότερο.
Είναι κυρίως το γεγονός ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σηκωνόμαστε στο ύψος των συναισθημάτων τους. Να τεντωνόμαστε, να υψωνόμαστε στις μύτες των ποδιών μας. Για να μην τα πληγώσουμε.

Januez Korczak

Quand je reviedrai petit