Τάξεις: Ε1, ΣΤ1, και ΣΤ2, «Stem Education»: Τα ρομπότ στην υπηρεσία του ανθρώπου. Αυτόνομα οχήματα και συστήματα ασφάλειας, 24-05-2022

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Τσαμπουράκη Αγγελική ΠΕ70
Κουζιώνη Ελένη ΠΕ70
Φλέσσα Φοίβη ΠΕ70
Εκπαιδευτική Ρομποτική

 

Εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν το «StemEducation», τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία με πρωτότυπες κατασκευές να βρουν εφαρμογές των απλών μηχανών στην καθημερινότητα και να αναζητήσουν λύσεις. Πώς μπορεί να κινείται ένα αμαξάκι (ρομποτικό όχημα) και πώς προγραμματίζεται ώστε να σταματά ή να παρακάμπτει τα εμπόδια.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να συνεργαστούν κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας ένα έξυπνο όχημα. Διαμέσου των ομαδικών κατασκευών στις αίθουσες της εκπαιδευτικής ρομποτικής είχαν την ευκαιρία να προάγουν το ομαδικό πνεύμα και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, να φανταστούν, να εκφραστούν, επιλύοντας σύνθετα προβλήματα μέσα από μια διασκεδαστική παιγνιώδη διαδικασία.

Ευχαριστούμε θερμά τους συντελεστές και το προσωπικό του StemEducation της Αγίας Παρασκευής για την καθοδήγηση και την εισαγωγή των παιδιών στους αυτοματισμούς και την εκπαιδευτική ρομποτική.

 

Οι εντυπώσεις των μαθητών/τριών

 

agones-web
eisagogi-web
ekkinisi-web
exofyllo-web
meri_oximatos-web
mixaniki-web
odigies-web
robotiki-web
sinarmologisi-web
1/9 
start stop bwd fwd

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη & Κολιάτσου

Τηλ/Fax 2741022321

e-mail : mail@1dim-korinth.kor.sch.gr

Διευθύντρια: Ζαντρίμα Μαρία (2023-2024)

fterugismata

logo-syllogos-didask

koin-front-web

Στον Ενήλικα αναγνώστη λέτε:
"Η συναναστροφή με τα παιδιά μας κουράζει"
Έχετε δίκιο. Προσθέτετε:
"Γιατί πρέπει να χαμηλώνουμε στο επίπεδο τους, να σκύβουμε, να διπλωνόμαστε, να καμπουριάζουμε, να γινόμαστε μικροί".
Σε αυτό το σημείο δεν έχετε δίκιο. Δεν είναι αυτό που κουράζει περισσότερο.
Είναι κυρίως το γεγονός ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σηκωνόμαστε στο ύψος των συναισθημάτων τους. Να τεντωνόμαστε, να υψωνόμαστε στις μύτες των ποδιών μας. Για να μην τα πληγώσουμε.

Januez Korczak

Quand je reviedrai petit