Τάξεις: ΣΤ΄, «Επίσκεψη στο 1ο Γυμνάσιο Κορίνθου», 23-05-2022

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Τσαμπουράκη Αγγελική ΠΕ70
Κουζιώνη Ελένη ΠΕ70
Σου χαρίζω πολλά ΑΛΦΑ για ν’ ανεβαίνεις, όλο ν’ ανεβαίνεις
Και πολλά ΒΗΤΑ για τα επόμενα βήματά σου
Το ΓΑΜΑ σ έφερε κιόλας σο Γυμνάσιο
Το ΔΕΛΤΑ θα σου θυμίζει το Δημοτικό (Α. Βαρελά)

 

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας και των δύο τμημάτων επισκέφτηκαν το 1ο Γυμνάσιο Κορίνθου.
Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης από τη μια βαθμίδα της εκπαίδευσης στην άλλη, εν προκειμένω από το δημοτικό σχολείο στο γυμνάσιο. Ο διευθυντής κ. Γεώργιος Νανόπουλος μας υποδέχτηκε με μεγάλο ενδιαφέρον και αρκετοί συνάδελφοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χαιρέτησαν τους/τις μαθητές/τριες καλωσορίζοντάς τους.
 
Ιδιαίτερα τους υποδέχτηκαν οι μαθητές/τριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θέλοντας να συζητήσουν μαζί τους και να εκφράσουν την αποδοχή τους.
Η υποδιευθύντρια του γυμνασίου κ. Δώρα Ραβανίδου μας οδήγησε στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου και μίλησε αναλύοντας τα νέα δεδομένα των σπουδών των παιδιών, τα μαθήματα και τις δραστηριότητες, καθώς και το θέμα της ενεργητικής παρουσίας και συμμετοχής στα δρώμενα του γυμνασίου.Έπειτα μας ξενάγησε στους χώρους και στα εργαστήρια του συγκροτήματος. Μας εξήγησε ότι λόγω της πανδημίας το εργαστήρι φυσικής-χημείας δεν λειτούργησε τα δύο τελευταία χρόνια προς απογοήτευση των γυμνασιόπαιδων.Επισκεφτήκαμε αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και τη βιβλιοθήκη.
 
Οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν με τους χώρους και τις προοπτικές και συνειδητοποίησαν για μια ακόμη φορά ότι θα γίνουν από οι «μεγαλύτεροι» μαθητές/τριες στο Δημοτικό, οι «μικρότεροι» στο Γυμνάσιο!
Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου για την εγκάρδια υποδοχή και τη λεπτομερή ενημέρωση, την προθυμία και την συνεργασία τους, ώστε οι μαθητές/τριές μας να νιώσουν ευπρόσδεκτοι και να αποβάλλουν το άγχος και τις αμφιβολίες σχετικά με την απρόσκοπτη ένταξή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 

Οι εντυπώσεις των παιδιών

 
athousa-web
avli-web
bibliothiki-web
diadromos-web
exofillo
1/5 
start stop bwd fwd
 
 
 
 
 
 
 
 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη & Κολιάτσου

Τηλ/Fax 2741022321

e-mail : mail@1dim-korinth.kor.sch.gr

Διευθύντρια: Ζαντρίμα Μαρία (2023-2024)

fterugismata

logo-syllogos-didask

koin-front-web

Στον Ενήλικα αναγνώστη λέτε:
"Η συναναστροφή με τα παιδιά μας κουράζει"
Έχετε δίκιο. Προσθέτετε:
"Γιατί πρέπει να χαμηλώνουμε στο επίπεδο τους, να σκύβουμε, να διπλωνόμαστε, να καμπουριάζουμε, να γινόμαστε μικροί".
Σε αυτό το σημείο δεν έχετε δίκιο. Δεν είναι αυτό που κουράζει περισσότερο.
Είναι κυρίως το γεγονός ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σηκωνόμαστε στο ύψος των συναισθημάτων τους. Να τεντωνόμαστε, να υψωνόμαστε στις μύτες των ποδιών μας. Για να μην τα πληγώσουμε.

Januez Korczak

Quand je reviedrai petit