Τάξεις Δ,Ε,ΣΤ: Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ανακύκλωση-Προστασία του περιβάλλοντος, από τον Δήμο Κορινθίων Α & Β μέρος, 9-12-2021

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί
Αγγελική Τσαμπουράκη ΠΕ70
Ελένη Κουζιώνη ΠΕ70
Φοίβη Φλέσσα ΠΕ70
Μαρία Σίμου ΠΕ70
Μαρία Κανατσούλη ΠΕ70
Μαθαίνω να ανακυκλώνω παίζοντας!
Ο Δήμος Κορίνθου προωθεί την Ανακύκλωση!

 

Το πρόγραμμα του Δήμου Κορινθίων για την ανακύκλωση υλοποιείται από τον κ. Α. Πανούση, Μηχανικό Περιβάλλοντος στο γραφείο του Δημάρχου της πόλης μας κ. Β. Νανόπουλου.

Στο πρώτο μέρος οι μαθητές/τριες εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν την πλατεία Περιβολάκια, στις 10 Οκτωβρίου 2021, όπου ο Δήμος προσέφερε δημιουργικές παιγνιώδεις δραστηριότητες με στόχο την επαφή των παιδιών με τις βασικές ιδέες της ανακύκλωσης και τις προστασίας του περιβάλλοντος. Παρουσία του Δημάρχου και συμβούλων του δημοτικού συμβουλίου της πόλης οι μαθητές/τριες έπαιξαν, συζήτησαν και πήραν αναμνηστικό δώρα. Γέλασαν και ψυχαγωγήθηκαν «ψαρεύοντας» σκουπίδια από μια χάρτινη θάλασσα, πετυχαίνοντας με χρωματιστές μπάλες «κάδους στόχους», παίζοντας φιδάκι και φτιάχνοντας παζλ με περιβαλλοντική εικονογράφηση!

 

Στο δεύτερο μέρος, εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του σχολείου μας, στις 9 Δεκεμβρίου 2021 συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας παρουσία του Δημάρχου Κορίνθου αξιότιμου κ. Β. Νανόπουλου, ο οποίος αφιέρωσε μια ολιγόλεπτη ομιλία στη σημασία των δράσεων του δήμου για την ανακύκλωση, ω συνέχεια της προ ενός μηνός συμμετοχή του σχολείου μας στις δημιουργικές παιγνιώδεις δραστηριότητες για την ανακύκλωση στην πλατεία Περιβολάκια.

Έπειτα ο σύμβουλος του δημάρχου κ. Α. Πανούσης, Μηχανικός Περιβάλλοντος πρόβαλε μια παρουσίαση για τη σημασία των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και τις δυνατότητες ανακύκλωσης, όπως έχουν οργανωθεί από τον Δήμο. Οι μαθητές/τριες ήρθαν σε επαφή με τις βασικές ιδέες προστασίας του περιβάλλοντος και ανακύκλωσης ή και επαναχρησιμοποίησης συσκευασιών.Έγινε συζήτηση, προτάσεις και τα παιδιά πήραν ως αναμνηστικό δώρο μια ειδική συσκευασία-καλάθι για τη συγκομιδή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων στο σπίτι!

 

Ευχαριστούμε θερμά τους αξιότιμους κ.κ. Β. Νανόπουλο, Δήμαρχο Κορινθίων, καθώς και τον ειδικό σύμβουλο Α. Πανούση για την ευκαιρία ψυχαγωγίας και μάθησης!

 

Οι μαθητές/τριες γράφουν τις εντυπώσεις τους και ζωγραφίζουν

Μέρος 1

Μέρος 2

Μέρος 3

 

 

 

dimarxos1
dimarxos2
dimarxos3
doro
exofilo-web
exofyllo
fidaki-web
fidaki.2-web
IMG_1100
IMG_1101
IMG_1102
IMG_1103
IMG_1104
IMG_1105
IMG_1105_1
IMG_1106
IMG_1107
IMG_1108
IMG_1109
IMG_1110
IMG_1111
IMG_1112
IMG_1113
IMG_1114
IMG_1115
oloimazi
omilia1
omilia2
pazzl-web
provoli1
provoli2
st2-web
stoxos-web
troxos-web
zografies
01/35 
start stop bwd fwd

 

 

 

 

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη & Κολιάτσου

Τηλ/Fax 2741022321

e-mail : mail@1dim-korinth.kor.sch.gr

Διευθύντρια: Ζαντρίμα Μαρία (2023-2024)

fterugismata

logo-syllogos-didask

koin-front-web

Στον Ενήλικα αναγνώστη λέτε:
"Η συναναστροφή με τα παιδιά μας κουράζει"
Έχετε δίκιο. Προσθέτετε:
"Γιατί πρέπει να χαμηλώνουμε στο επίπεδο τους, να σκύβουμε, να διπλωνόμαστε, να καμπουριάζουμε, να γινόμαστε μικροί".
Σε αυτό το σημείο δεν έχετε δίκιο. Δεν είναι αυτό που κουράζει περισσότερο.
Είναι κυρίως το γεγονός ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σηκωνόμαστε στο ύψος των συναισθημάτων τους. Να τεντωνόμαστε, να υψωνόμαστε στις μύτες των ποδιών μας. Για να μην τα πληγώσουμε.

Januez Korczak

Quand je reviedrai petit