Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, 21 Ιουνίου 2021

 

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός
Μαργαρίτα Θωμά (ΠΕ 79. 01 )
Η Μουσική ως «Τέχνη των ήχων»

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικήςκαθιερώθηκε το 1982 στο Παρίσι ενώ από το 1985 εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας. Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικήςείναι ένα ευρωπαϊκό γεγονός που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης (Πηγή: Βικιπαίδεια).

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικήςκαι ειδικότερα στο πλαίσιο του μαθήματος της Μουσικής Αγωγής, οι μαθητές/τριες των Δ’ - Ε’ & ΣΤ’ Τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, υπό την υποστήριξη της αρμόδιας εκπ/κού κ. Μαργαρίτας Θωμά (ΠΕ 79.01) αφού παρακολούθησαν μουσικά αποσπάσματα από ελληνικές, ξένες, κινηματογραφικές ταινίες, διεθνή μιούζικαλ, ταινίες κινούμενων σχεδίων και εκτέλεσαν σχετική εκπαιδευτική δραστηριότητα, διαπίστωσαν πως η Μουσική ως «Τέχνη των ήχων» που «υπηρετεί» πάντα τον κινηματογράφο, μας μεταφέρει μηνύματα, εικόνες και μας δημιουργεί συναισθήματα με έντονες συγκινήσεις!

 

Η Τέχνη των ήχων

 

 

Για να ενημερωθείτε για τον Κινηματογράφο, ανατρέξτε στο 2ο τεύχος της ηλεκτρονικής εφημερίδας του σχολείου μας e-φτερουγίσματα

 

πατώντας εδώ .

 

 

 

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη & Κολιάτσου

Τηλ/Fax 2741022321

e-mail : mail@1dim-korinth.kor.sch.gr

Διευθύντρια: Αναστασία Γκιόκα (2017-2020)

fterugismata

logo-syllogos-didask

koin-front-web

Στον Ενήλικα αναγνώστη λέτε:
"Η συναναστροφή με τα παιδιά μας κουράζει"
Έχετε δίκιο. Προσθέτετε:
"Γιατί πρέπει να χαμηλώνουμε στο επίπεδο τους, να σκύβουμε, να διπλωνόμαστε, να καμπουριάζουμε, να γινόμαστε μικροί".
Σε αυτό το σημείο δεν έχετε δίκιο. Δεν είναι αυτό που κουράζει περισσότερο.
Είναι κυρίως το γεγονός ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σηκωνόμαστε στο ύψος των συναισθημάτων τους. Να τεντωνόμαστε, να υψωνόμαστε στις μύτες των ποδιών μας. Για να μην τα πληγώσουμε.

Januez Korczak

Quand je reviedrai petit