Αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα (embracing diversity-8), 21.04.2021

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Μαρία Πετροπούλου
Χρύσα Σώρρα
Αναστασία Γκιόκα
Το ραγισμένο κόκκινο αυγό
πασχαλινές ευχές
Συνεχίσαμε το πρόγραμμα για την συμπερίληψη, με διάθεση γιορτινή αυτή τη φορά διότι ήταν το τελευταίο μάθημα ευέλικτης πριν το Πάσχα. Θυμηθήκαμε μαζί με τα παιδιά έθιμα της Μ. Εβδομάδας.

 

Παρακολουθήσαμε και συζητήσαμε το παραμύθι: «Το ραγισμένο κόκκινο αυγό» από βίντεο στο Youtube. Είναι μια ιστορία η οποία έχει ως πρωταγωνιστή ένα πασχαλινό κόκκινο αυγό. Αρχικά το αυγό είναι όμορφο και έχει την εικόνα που κάθε βαμμένο αυγό πρέπει να έχει πριν το Πάσχα, έτσι η ομάδα του το αποδέχεται. Όμως όταν κατά λάθος αποκτήσει μια ρωγμή και πάψει πλέον να είναι δυνατός, τότε θα απορριφθεί από την ομάδα και θα βρεθεί μόνο του στους δρόμους να ψάχνει μια καινούρια παρέα να τον δεχτεί και να γιορτάσει την Λαμπρή μαζί τους. Τελικά τα καταφέρνει και εντάσσεται σε μια φτωχή, αλλά χαρούμενη οικογένεια. Παρατηρούμε ότι βρίσκει μια ομάδα που τον αγαπά γι’ αυτό που πραγματικά είναι παρά για την εξωτερική εμφάνιση.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να είμαστε τέλειοι για να μας αποδεχτούν και δεν χρειάζονται ιδιαίτερα πλούτη και υλικά αγαθά για να είναι κανείς ευτυχισμένος. Και αφού συζητήσαμε αυτά με τους μαθητές μας, γράψαμε όλοι ευχές στο whiteboard.

 

 efxes 1 Large

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη & Κολιάτσου

Τηλ/Fax 2741022321

e-mail : mail@1dim-korinth.kor.sch.gr

Διευθύντρια: Ζαντρίμα Μαρία (2023-2024)

fterugismata

logo-syllogos-didask

koin-front-web

Στον Ενήλικα αναγνώστη λέτε:
"Η συναναστροφή με τα παιδιά μας κουράζει"
Έχετε δίκιο. Προσθέτετε:
"Γιατί πρέπει να χαμηλώνουμε στο επίπεδο τους, να σκύβουμε, να διπλωνόμαστε, να καμπουριάζουμε, να γινόμαστε μικροί".
Σε αυτό το σημείο δεν έχετε δίκιο. Δεν είναι αυτό που κουράζει περισσότερο.
Είναι κυρίως το γεγονός ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σηκωνόμαστε στο ύψος των συναισθημάτων τους. Να τεντωνόμαστε, να υψωνόμαστε στις μύτες των ποδιών μας. Για να μην τα πληγώσουμε.

Januez Korczak

Quand je reviedrai petit