Τάξεις:ΣΤ1 & ΣΤ2, Εργαστήρια Δεξιοτήτων «Ευ Ζην», «Μαθαίνω το Σώμα μου–Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση» (07/10 ως 25/11 του 2022), 28-11-2022

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Τσαμπουράκη Αγγελική ΠΕ70
Φλέσσα Φοίβη ΠΕ70
Κολοκοντέ Ευτυχία ΠΕ23
Μακατσά Αικατερίνη ΠΕ11

 

Το πρώτο εργαστήρι δεξιοτήτων για την έκτη τάξη ανήκει στην ευρύτερη θεματική ενότητα «Ζω Καλύτερα – Ευ Ζην» και ιδιαίτερα στην ενότητα «Μαθαίνω το Σώμα μου – Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση» με τίτλο «Διαμορφώνοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα φύλλα. Γνωρίζοντας επαγγελματίες υγείας».

Οι μαθητές/τριες των δύο τμημάτων συμμετείχαν σε ομαδικές δράσεις και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα σχετικά με την ηλικία και τις αναζητήσεις τους. Απαντήθηκαν ερωτήσεις και προβληματισμοί και εξοικειώθηκαν με όρους και ζητήματα ευαίσθητα λόγω ταμπού και προκαταλήψεων. Στις θεματικές ενότητες που είχαν επιλεγεί μιλήσαμε για τις αλλαγές στο σώμα και πώς μαθαίνουν να ζουν και να φροντίζουν καλύτερα τον εαυτό τους, καθώς μεγαλώνουν και αλλάζουν. Επίσης με τη βοήθεια παιχνιδιών ρόλων, μιλήσαμε για τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις μας στις σχέσεις μας με τους άλλους. Προβληματίστηκαν και διερεύνησαν συμπεριφορές που πρέπει να οικειοποιηθούν, ώστε να προστατέψουν τον εαυτό τους και να δηλώσουν τα όρια που θέτουν στις σχέσεις τους.

Ευχαριστούμε θερμά τους συντελεστές των εργαστηρίων για την προσφορά τους και την καθοδήγηση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που ταυτόχρονα γίνεται σημαντικό λόγω της περιόδου της προεφηβείας και των σχέσεων των παιδιών τόσο στο περιβάλλον του σχολείου όσο και στην καθημερινότητά τους γενικότερα.

 

aith_ekdil-web-web
anaptixi-web-web
apantiseis-web-web
exofyllo-web-web
kanonas-web-web
kyklos2-web-web-web
omada1-web-web
omada2-web-web
omada3-web-web
1/9 
start stop bwd fwd

 

 

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη & Κολιάτσου

Τηλ/Fax 2741022321

e-mail : mail@1dim-korinth.kor.sch.gr

Διευθύντρια: Ζαντρίμα Μαρία (2023-2024)

fterugismata

logo-syllogos-didask

koin-front-web

Στον Ενήλικα αναγνώστη λέτε:
"Η συναναστροφή με τα παιδιά μας κουράζει"
Έχετε δίκιο. Προσθέτετε:
"Γιατί πρέπει να χαμηλώνουμε στο επίπεδο τους, να σκύβουμε, να διπλωνόμαστε, να καμπουριάζουμε, να γινόμαστε μικροί".
Σε αυτό το σημείο δεν έχετε δίκιο. Δεν είναι αυτό που κουράζει περισσότερο.
Είναι κυρίως το γεγονός ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σηκωνόμαστε στο ύψος των συναισθημάτων τους. Να τεντωνόμαστε, να υψωνόμαστε στις μύτες των ποδιών μας. Για να μην τα πληγώσουμε.

Januez Korczak

Quand je reviedrai petit