Τάξεις: Ε΄ & ΣΤ΄ Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από επαγγελματίες υγείας ΤΟΜΥ 1 Κορίνθου, 13-04-2022

Αγγελική Τσαμπουράκη ΠΕ70
Ελένη Κουζιώνη           ΠΕ70
Φοίβη Φλέσσα               ΠΕ70
«Μαθαίνω και Προστατεύομαι από τον Εκφοβισμό»
 
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν στη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Εκφοβισμός στον Φυσικό και Διαδικτυακό Χώρο».

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, για την Ενδυνάμωση της Υγείας των Εφήβων, πραγματοποιήθηκε μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών της ηλικιακής ομάδας 10-12 ετών του σχολείου μας, με θέμα τον εκφοβισμό (bullying) και τη Θυματοποίηση (victimization).

Οι όροι χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου συνήθως από μαθητές σε συμμαθητές ή συνομήλικους τους, εντός και εκτός σχολείου που εμφανίζονται με διαφορετικές μορφές: λεκτικά, σωματικά, κοινωνικά, ηλεκτρονικά.

 

Η παρουσίαση του Θέματος έγινε από τις κ. Θωμαΐ Ορκίντα, ΠΕ Νοσηλευτικής και κ. Κουρελιά Στυλιανή, ΤΕ Επισκεπτών Υγείας του ΤΟΜΥ 1 Κορίνθου. Τα παιδιά παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την παρουσίαση και εξέφρασαν τις απορίες καθώς και της δικές τους σχετικές βιωματικές εμπειρίες. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με παιγνιώδεις ερωταπαντήσεις προσδιορισμού και αναγνώρισης καταστάσεων εκφοβισμού και θυματοποίησης.

Ευχαριστούμε θερμά τις συνεργάτιδες της ΤΟΜΥ 1 Κορίνθου για την ωραία παρουσίαση και τις καίριες παρατηρήσεις και διευκρινίσεις για την πρόληψης μορφών βίας.

 

Οι εντυπώσεις των μαθητών

 

Εδώ η παρουσίαση

 

 

2mkl-web
3lkio-web
4kjui-web
5bghf-web
ecv-web
oxivia
1/6 
start stop bwd fwd

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη & Κολιάτσου

Τηλ/Fax 2741022321

e-mail : mail@1dim-korinth.kor.sch.gr

Διευθύντρια: Ζαντρίμα Μαρία (2023-2024)

fterugismata

logo-syllogos-didask

koin-front-web

Στον Ενήλικα αναγνώστη λέτε:
"Η συναναστροφή με τα παιδιά μας κουράζει"
Έχετε δίκιο. Προσθέτετε:
"Γιατί πρέπει να χαμηλώνουμε στο επίπεδο τους, να σκύβουμε, να διπλωνόμαστε, να καμπουριάζουμε, να γινόμαστε μικροί".
Σε αυτό το σημείο δεν έχετε δίκιο. Δεν είναι αυτό που κουράζει περισσότερο.
Είναι κυρίως το γεγονός ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σηκωνόμαστε στο ύψος των συναισθημάτων τους. Να τεντωνόμαστε, να υψωνόμαστε στις μύτες των ποδιών μας. Για να μην τα πληγώσουμε.

Januez Korczak

Quand je reviedrai petit