Γιορτή παιδικού Βιβλίου στο σχολείο μας, 16-04-2021

Απρίλιος: Ο μήνας του παιδικού βιβλίου
Η Μουσική των λέξεων

 

Τάξη Α1 (Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Λάμπρου)

ΕΡΓΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΑΞΗΣ Α1 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

2 Απριλίου 2021!

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου και τα πρωτάκια του 1ου Δημοτικού Σχ. Κορίνθου τιμούν τον ετήσιο αυτόν εορτασμό, ζωγραφίζοντας εμπνευσμένα από τ' αγαπημένα τους βιβλία που πλέον μπορούν και διαβάζουν μόνα τους!!! Πόσοι υπέροχοι προορισμοί, πόσα φανταστικά ταξίδια τα περιμένουν...

Τους ευχόμαστε πολλά βιβλία - ταξίδια, με τη φιλαναγνωσία στις αποσκευές τους, σε κόσμους ιδανικούς κι ονειρεμένους όπου νικά πάντα το καλό!!!

Μαρία Λάμπρου

 

Παρέα με τους δικούς μας συγγραφείς!!!

Τάξεις Β & Δ (Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Θεοδώρα Τάλλαρου, Μαρία-Δήμητρα Τρισπαγώνα, Χρυσάφη Σώρρα, Μαρία Πετροπούλου, Αναστασία Γκιόκα και οι εκπαιδευτικοί των τάξεων/τμημάτων)

Τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 φιλοξενήσαμε στη διαδικτυακή μας τάξη (Β) την συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Μαρία Παπανικολάου. Μιλήσαμε για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και διαβάσαμε ένα απόσπασμα από το παραμύθι που έχει γράψει με τίτλο «Το παλάτι του ήλιου». Τα παιδιά έκαναν ερωτήσεις στη συγγραφέα, οι οποίες απαντήθηκαν πρόθυμα. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ευχαριστούν ιδιαίτερα την κα Παπανικολάου για την τιμή που μας έκανε!

Την Τετάρτη 14 Απριλίου η κα Μαρία Παπανικολάου ήταν ξανά καλεσμένη μας, ώστε να τη γνωρίσει και η Δ’ τάξη. Η συγγραφέας δέχτηκε ερωτήσεις από τους μαθητές, σχετικά με τη ζωή ενός συγγραφέα. Για παράδειγμα ρωτήθηκε πώς ξεκινάει ένας συγγραφέας να γράφει ένα βιβλίο, τι επάγγελμα θα έκανε η ίδια αν δεν ήταν συγγραφέας, αν ήθελε το παιδί της να γίνει συγγραφέας και πολλές ακόμα. Οι μαθητές χάρηκαν πολύ και την ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανε! 

Μαρία-Δήμητρα Τρισπαγώνα

 

Τάξη Ε2 (Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Δημήτριος Κούγιας, Μαρία-Δήμητρα Τρισπαγώνα, Αναστασία Γκιόκα)

Την Πέμπτη στις 8 Απριλίου 2021 στο τμήμα μας το Ε2, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον συγγραφέα κ. Γιάννη Μπάρτζη, εκπαιδευτικό και λόγιο, δάσκαλο και συγγραφέα, Πρόεδρο της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων. Μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Έκανε μια σύντομη αναδρομή από την καθιέρωση της ημέρας και τον τρόπο που γιορτάζετε παγκοσμίως μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συμμετοχή της χώρας μας το 1991. Στη συνέχεια μας μίλησε για τη διαδρομή ενός βιβλίου από τη στιγμή που γράφεται μέχρι να φτάσει στο βιβλιοπωλείο. Διαβάσαμε το κείμενο «Η μουσική των λέξεων» της Αμερικανίδαςποιήτριας Margarita Engle, που αποτέλεσε το φετινό υλικό εορτασμού.

Ο κ. Μπάρτζης στο τέλος δέχτηκε με χαρά ερωτήσεις από τους μαθητές και περιέγραψε τη ζωή ενός συγγραφέα. Εκπαιδευτικοί και μαθητές τον ευχαριστούμε πολύ για την ομιλία του! 

Μαρία-Δήμητρα Τρισπαγώνα

Αναστασία Γκιόκα

 

Τάξη ΣΤ2 (Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασία Τσιλιγιάννη, Πάρις Βαφειάδης)

Οι μαθητές/τριες του ΣΤ2 με την εκπαιδευτικό τους κ. Τσιλιγιάννη Αθανασία και τον πληροφορικό του σχολείου μας κ. Βαφειάδη Πάρι γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με τον δικό τους τρόπο. Έγραψαν τις σκέψεις τους για το αγαπημένο τους βιβλίο  στον τοίχο του padlet.

Θα τις βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση:

https://padlet.com/1koridim/ltb7tziiew05oilo

Αθανασία Τσιλιγάννη

 

e10_Small
e18_Small
e2_Small
e3_Small
e5_Small
e6_Small
e7_Small
1/7 
start stop bwd fwd

 

 

e1 Small

e4 Small

e8 Small

e9 Small

e14 Small

e15 Small

e17 Small

e6 Small

e5 Small

e16 Small

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη & Κολιάτσου

Τηλ/Fax 2741022321

e-mail : mail@1dim-korinth.kor.sch.gr

Διευθύντρια: Αναστασία Γκιόκα (2017-2020)

fterugismata

logo-syllogos-didask

koin-front-web

Στον Ενήλικα αναγνώστη λέτε:
"Η συναναστροφή με τα παιδιά μας κουράζει"
Έχετε δίκιο. Προσθέτετε:
"Γιατί πρέπει να χαμηλώνουμε στο επίπεδο τους, να σκύβουμε, να διπλωνόμαστε, να καμπουριάζουμε, να γινόμαστε μικροί".
Σε αυτό το σημείο δεν έχετε δίκιο. Δεν είναι αυτό που κουράζει περισσότερο.
Είναι κυρίως το γεγονός ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σηκωνόμαστε στο ύψος των συναισθημάτων τους. Να τεντωνόμαστε, να υψωνόμαστε στις μύτες των ποδιών μας. Για να μην τα πληγώσουμε.

Januez Korczak

Quand je reviedrai petit