Τάξεις ΣΤ & Γ1, Επίσκεψη του παραολυμπιονίκη κ. Χ. Αγγουράκη στο σχολείο μας, στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «2 παραμύθια 1 αλήθεια» 13-03-2019

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Μαρία Καπουράλου ΠΕ06
Ελένη-Δήμητρα Ρουμάνη ΠΕ08
ΑθανασίαΤσιλιγιάννηΠΕ70
Once upon a time
«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει πάντα και μια διέξοδος»
Έντουαρντ Μπάλγουερ Λίτον

 

Στις 13/03 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο Κύριος Χρήστος Αγγουράκης, ο οποίος είναι παραολυμπιονίκης στίβου στις ρίψεις και έχει κατακτήσει πολλές φορές την κορυφή. Έπειτα από ατύχημα σε νεαρή ηλικία, που του προκάλεσε και το πρόβλημα αναπηρίας του, εκείνος δεν το έβαλε κάτω και πέτυχε πολλά στη ζωή του, τα οποία και ήρθε να μοιραστεί με τα παιδιά. Αυτό που κατάφερε ήταν μας να προβληματίσει όλους [παιδιά και δασκάλους], να μας συγκινήσει και να μας εμπνεύσει.

Μερικά από τα όσα μας είπε ήταν: «πως τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή και πως όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα, άλλοι μικρά και άλλοι μεγάλα. Όμως, παλεύουμε με το πρόβλημα. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω. Το δεν μπορώ είναι υπεκφυγή. Βάζουμε στόχο και όραμα και παλεύουμε να ζήσουμε τις χαρές της ζωής».

Επίσης, τόνισε πως «ο καθένας είναι διαφορετικός από τους άλλους. Όλοι μπορούμε να ζήσουμε διαφορετικά με τον τρόπο που θέλουμε και επιλέγουμε και έχουμε δικαίωμα σε αυτό. Ο καθένας, αν θέλει [δεν είναι υποχρεωμένος], βοηθάει αυτούς που το έχουν ανάγκη. Αν δεν θέλει, δεν έχει το δικαίωμα στο να εμποδίσει τους άλλους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Αλλά και το άτομο που είναι διαφορετικό, πρέπει να έχει δύναμη και θέληση να κάνει πράγματα και να προχωρήσει μπροστά». Λόγια που άγγιξαν τις καρδιές όλων μας και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

 

Εδώ οι εντυπώσεις των μαθητών

 

20190313_111252-web
eidiki-web
image1_2-web-web
image2_1-web-web
image3_1-web-web
ok20190313_111246_1-web
okimage1_-web-web
1/7 
start stop bwd fwd

 

 

 

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη & Κολιάτσου

Τηλ/Fax 2741022321

e-mail : mail@1dim-korinth.kor.sch.gr

Διευθύντρια: Αναστασία Γκιόκα (2017-2020)

koin-front-web

Στον Ενήλικα αναγνώστη λέτε:
"Η συναναστροφή με τα παιδιά μας κουράζει"
Έχετε δίκιο. Προσθέτετε:
"Γιατί πρέπει να χαμηλώνουμε στο επίπεδο τους, να σκύβουμε, να διπλωνόμαστε, να καμπουριάζουμε, να γινόμαστε μικροί".
Σε αυτό το σημείο δεν έχετε δίκιο. Δεν είναι αυτό που κουράζει περισσότερο.
Είναι κυρίως το γεγονός ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σηκωνόμαστε στο ύψος των συναισθημάτων τους. Να τεντωνόμαστε, να υψωνόμαστε στις μύτες των ποδιών μας. Για να μην τα πληγώσουμε.

Januez Korczak

Quand je reviedrai petit