Τάξη ΣΤ΄, Tμήμα Γερμανικής γλώσσας, Το Τείχος του Βερολίνου-3 (28.11.2022)

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός
Μπακογιάννη Φανή
«Το Ολοκαύτωμα»

Στην τρίτη θεματική ενότητα του πρότζεκτ  το «Τείχος του Βερολίνου» έγινε μια αναδρομή στο παρελθόν και συγκεκριμένα στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και στον υποκινούμενο από τη ναζιστική Γερμανία συστηματικό διωγμό των Εβραίων, το γνωστό από την  ιστορία   Ολοκαύτωμα. Οι μαθητές μετά από μια σύντομη παρουσίαση της πολικής κατάστασης εκείνης της εποχής  στην Γερμανία και στην Ευρώπη γενικότερα παρακολούθησαν στο μάθημα μια ταινία ιταλικής παραγωγής με τίτλο «Η ζωή είναι ωραία». 

 

Λίγα λόγια για την ταινία

Η Ζωή Είναι Ωραία (ιταλικάLa Vita è Bella) είναι ιταλική  δραματική  κωμωδία παραγωγής 1997 σε σκηνοθεσία  Ρομπέρτο Μπενίνι και σε σενάριο του ίδιου μαζί με τον Βιντσέζο Τσέραμι. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός Ιταλού  Εβραίου, τον Γκουίντο, που πρέπει να επιστρατεύσει όλη του τη φαντασία για να βοηθήσει την οικογένειά του που κρατείται στο ναζιστικό στρατόπεδο  συγκέντρωσης  Μπέργκεν-Μπέλζεν.

Η ταινία αυτή απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς και  έλαβε επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, και κέρδισε τρία βραβεία στις κατηγορίες Καλύτερης Ξενόγλωσσης ΤαινίαςΑ' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Μπενίνι και Καλύτερης Μουσικής.

Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/Η_Ζωή_Είναι_Ωραία

 

 

berlin1-web
berlin2-web
life_is_beautiful_ver1_1_exofilo-web
1/3 
start stop bwd fwd

 

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη & Κολιάτσου

Τηλ/Fax 2741022321

e-mail : mail@1dim-korinth.kor.sch.gr

Διευθύντρια: Ζαντρίμα Μαρία (2023-2024)

fterugismata

logo-syllogos-didask

koin-front-web

Στον Ενήλικα αναγνώστη λέτε:
"Η συναναστροφή με τα παιδιά μας κουράζει"
Έχετε δίκιο. Προσθέτετε:
"Γιατί πρέπει να χαμηλώνουμε στο επίπεδο τους, να σκύβουμε, να διπλωνόμαστε, να καμπουριάζουμε, να γινόμαστε μικροί".
Σε αυτό το σημείο δεν έχετε δίκιο. Δεν είναι αυτό που κουράζει περισσότερο.
Είναι κυρίως το γεγονός ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σηκωνόμαστε στο ύψος των συναισθημάτων τους. Να τεντωνόμαστε, να υψωνόμαστε στις μύτες των ποδιών μας. Για να μην τα πληγώσουμε.

Januez Korczak

Quand je reviedrai petit