Τάξη: ΣΤ1, «Γεύσεις του Κόσμου για Όλους/ες μας», α΄τρίμηνο (9-01-2023)

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Αγγελική Τσαμπουράκη ΠΕ70
Αναστασία Γκιόκα ΠΕ70
Μαργαρίτα Θωμά ΠΕ79.01
«Οι Γεύσεις μας Ενώνουν»

 

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης με τίτλο «Εφαρμογή αρχών της Διαπολιτισμικής Εκπ/σης στην εκπαιδευτική/διδακτική πρακτική της Σχολικής Μονάδας στον ψυχο-συναισθηματικό, κοινωνικο-πολιτισμικό και μαθησιακό τομέα», τα παιδιά συμμετείχαν σε ομαδικές και ατομικές δράσεις, όπου με τη βοήθεια των συμμαθητών, αλλά και συγγενών και φίλων συζήτησαν σχετικά με τη διαφορετικές γευστικές προτιμήσεις των διαφόρων χωρών.

Με αφορμή τις χώρες καταγωγής μαθητών/τριών μέσα στην τάξη, αλλά και χώρες όπου γονείς ή συγγενείς είχαν ζήσει για κάποιο διάστημα ή ακόμη και χώρες που τα παιδιά είχαν επισκεφτεί, παρουσιάσαμε τοπικά προϊόντα και συνταγές.

Μιλήσαμε για τις γεωφυσικές και πολιτισμικές διαφορές με τη βοήθεια του διαδικτύου, με αναφορά τόσο στη γεωγραφία των χωρών όσο και σε γνωστά ήθη και έθιμα τους, καθώς και σε αναγνώσματα των παιδιών ακόμη και μέσα από τα λογοτεχνικά σχολικά κείμενα.

Τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι η βασική ανάγκη της τροφής και της προετοιμασίας είναι ανθρώπινο μέλημα που μας ενώνει και μας ευαισθητοποιεί ως προς την ποικιλομορφία των πόρων και των συνθηκών.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές της δράσης, γονείς, συγγενείς, φίλους, εκπαιδευτικούς, καθώς και τους μαθητές/τριες της τάξης μας.

 

diap1
diap2
diap3
diap4
diap5
diap6
diap7
diap8
diap9
exofyllo
01/10 
start stop bwd fwd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη & Κολιάτσου

Τηλ/Fax 2741022321

e-mail : mail@1dim-korinth.kor.sch.gr

Διευθύντρια: Ζαντρίμα Μαρία (2023-2024)

fterugismata

logo-syllogos-didask

koin-front-web

Στον Ενήλικα αναγνώστη λέτε:
"Η συναναστροφή με τα παιδιά μας κουράζει"
Έχετε δίκιο. Προσθέτετε:
"Γιατί πρέπει να χαμηλώνουμε στο επίπεδο τους, να σκύβουμε, να διπλωνόμαστε, να καμπουριάζουμε, να γινόμαστε μικροί".
Σε αυτό το σημείο δεν έχετε δίκιο. Δεν είναι αυτό που κουράζει περισσότερο.
Είναι κυρίως το γεγονός ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σηκωνόμαστε στο ύψος των συναισθημάτων τους. Να τεντωνόμαστε, να υψωνόμαστε στις μύτες των ποδιών μας. Για να μην τα πληγώσουμε.

Januez Korczak

Quand je reviedrai petit