Καλή Σχολική Χρονιά

kali-sxolxr-300x164-web

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Μέσα στα πλαίσια της Κοινωνικής του δραστηριότητας Το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων, προωθεί  αποτελεσματικά τον θεσμό των κοινωνικών φροντιστηρίων  βασιζόμενο  στην  ανιδιοτελή προσφορά:

Α) Των ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών οι οποίοι στηρίζουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το θεσμό του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου»   και των

Β) Των εθελοντών συνταξιούχων και εν ενεργεία καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη βοήθεια των  οποίων άρχισαν να λειτουργούν  από τον Οκτώβριο 2012, τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας  22 τον αριθμό για τις τρείς (3) τάξεις Γυμνασίου και Α΄ τάξης Λυκείου.

Προκειμένου όμως να ολοκληρωθεί ο στόχος του κοινωνικού φροντιστηρίου,  το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας σκοπεύει να διευρύνει  τον κύκλο των μαθημάτων με τη δημιουργία επιπλέον τμημάτων  για τις τάξεις  Β΄ και Γ΄ Λυκείου.  Γι΄ αυτό τον λόγο,  απευθύνει  έκκληση προς  τους άνεργους  πτυχιούχους ή επί πτυχίω  Φιλολόγους, Μαθηματικούς,  Φυσικούς και Χημικούς για Εθελοντική Προσφορά στο Πρόγραμμά μας.

Επιπλέον, καταβάλλονται  προσπάθειες από το Κέντρο  Κοινωνικής Πολιτικής,  εξεύρεσης χορηγών για την οικονομική ενίσχυση των άνεργων  εθελοντών. 

Για περισσότερες πληροφορίες   και κατάθεση αίτησης, στα γραφεία  του Κέντρου, Πυλαρινού 84 & Απ. Παύλου 17, τηλ. επικ. 2741025717 .

Έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα στο πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που πραγματοποιεί ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία με το Σχολείο μας. Τα μαθήματα είναι: Μελέτη μαθημάτων, Ομαδικά αθλήματα, Θεατρική αγωγή, Κολύμβηση,Ταεκβοντό, Μουσική, Πληροφορική. Αναμένεται η έναρξη των Ξένων Γλωσσών.

Τα μαθήματα για το Κοινωνικό Φροντιστήριο συνεχίζονται κανονικά.

 

   Το Σχολείο μας συμμετέχει στα Κοινωνικά Φροντιστήρια που πραγματοποιεί ο Δήμος Κορινθίων μαζί με  εκπαιδευτικούς για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές.

 

   Αρκετοί μαθητές μας και μαθήτριες του Σχολείου μας παίρνουν μέρος στο " Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών" που διοργανώνει ο Δήμος Κορινθίων.

 

 

koinoniko-front2