ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

     

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σας γνωρίζουμε ότι στο σχολείο μας υλοποιείται Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Οι Πράξεις «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΣΠΑ 2007 -2013), που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, αφορούν στην στήριξη και ενίσχυση του θεσμού της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τέσσερα σχολικά έτη (2010-2011, 2011-2012, 2012-2013 και 2013-2014). Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 «Αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης» στις 8 περιφέρειες Σύγκλισης, στις 3 περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου και στις 2 περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου, αντίστοιχα.

Ένα μείζον θέμα για το εκπαιδευτικό σύστημα και εν γένει για το κοινωνικό κράτος αποτελεί η ουσιαστική ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα και η διαρκής υποστήριξη στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ως «Μαθητές με Αναπηρία ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες» θεωρούνται όσοι για ολόκληρη ή ορισμένη περίοδο της σχολικής τους ζωής εμφανίζουν σημαντικές δυσκολίες μάθησης εξαιτίας αισθητηριακών, νοητικών, γνωστικών, αναπτυξιακών προβλημάτων, ψυχικών και νευροψυχικών διαταραχών οι οποίες, σύμφωνα με τη διεπιστημονική αξιολόγηση, επηρεάζουν τη διαδικασία της σχολικής προσαρμογής και μάθησης». Στους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες συγκαταλέγονται ιδίως όσοι παρουσιάζουν νοητική αναπηρία, αισθητηριακές αναπηρίες όρασης (τυφλοί, αμβλύωπες με χαμηλή όραση), αισθητηριακές αναπηρίες ακοής (κωφοί, βαρήκοοι), κινητικές αναπηρίες, χρόνια μη ιάσιμα νοσήματα, διαταραχές ομιλίας − λόγου, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία, σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (φάσμα αυτισμού), ψυχικές διαταραχές και πολλαπλές αναπηρίες.

Στόχος της Πράξης είναι η υλοποίηση της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης στα σχολεία γενικής αγωγής μέσα από κατάλληλα επιμορφωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο υποστηρίζει τους μαθητές με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη σχολική τάξη παράλληλα με τον εκπαιδευτικό της τάξης. Το προσωπικό αυτό προσλαμβάνεται, επιμορφώνεται, και υποστηρίζεται επιστημονικά και συμβουλευτικά, από κατάλληλες δομές.

Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες είναι μία έμπρακτη εφαρμογή προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης τους κοινωνικά στη σχολική τάξη του γενικού σχολείου και κατ’ επέκταση στη σχολική κοινότητα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να βελτιώσει την προσβασιμότητα τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι και να αντιμετωπίσει τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Οι κύριες Δράσεις της Πράξης είναι οι ακόλουθες:

Δράση 1: Σχεδιασμός και υλοποίηση του προγράμματος εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τέσσερα σχολικά έτη .

Δράση 2: Συγκέντρωση και συμπλήρωση Επιμορφωτικού Υλικού και Ειδικών Εργαλείων .

Δράση 3: Προγράμματα επιμόρφωσης και διαρκής υποστήριξη των εκπαιδευτικών.

Δράση 4: Επιχειρησιακό Σχέδιο διαμόρφωσης δομής/δικτύου δομών για την υποστήριξη του προσωπικού του Προγράμματος με αναβάθμιση και προσαρμογή των υφιστάμενωνυπηρεσιών, δομών και φορέων.

 

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές μαθητών/τριων στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2013-14 θα πραγματοποιξθούν από 3 μέχρι 21 Ιουνίου 2013.                ( Μπορείτε να δείτε ό,τι χειάζονται για την εγγραφή παντώντας ΕΔΩ ή ακολουθώντας το σύνδεσμο ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ-ΧΡΗΣΙΜΑ)

 

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ 1ο 12θέσιο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Σας καλούμε στην έκθεση βιβλίου, που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου από 20 έως 24 Μαΐου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΚΙΒΩΤΟΣ.

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013, τα παιδιά του Σχολείου θα συναντήσουν τη συγγραφέα Λίτσα Ψαραύτη στο χώρο του σχολείου.

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης:

Πρωί από 9:00΄ έως 13:30΄: Καθημερινά.

Απόγευμα από 18:00΄ έως τις 20:00΄: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

 

Σας περιμένουμε όλους!

Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                         Η Γ. Γραμματέας

                                                           Εύη Κοκκίνου - Κελλάρη                           Μαρία  Γεωργίου

 

«Αποχαιρετιστήρια Εκδρομή για τους μαθητές της Στ΄ Τάξης στα Καλάβρυτα με δασκάλους και γονείς»

 

  Όλοι απολαύσαμε την υπέροχη οικογενειακή εκδρομή στα Καλάβρυτα με τον οδοντωτό Σιδηρόδρομο, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου μας για τους μαθητές της Στ΄ Τάξης.

Το Φαράγγι του Βουραϊκού με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο, η Ι. Μονή Αγίας Λαύρας με τα κειμήλια που φυλάσσονται στο μουσείο της, το Ιερό Προσκύνημα στον Τόπο Θυσίας στον λόφο του Καπή, το Δημοτικό Σχολείο – νυν Μουσείο του Ολοκαυτώματος, το ρολόι της Υπαπαντής της Θεοτόκου σταματημένο στις 2:34΄ το μεσημέρι για να θυμίζει την ώρα της μεγάλης τραγωδίας, η κεντρική πλατεία της πόλης και η Ι. Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου ήταν μερικά από τα αξιοθέατα που θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη μας!

Υπέροχη έκπληξη μας επιφύλαξε η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων που μας υποδέχθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης με Ανοιξιάτικη Rock διάθεση!

Παιδιά, γονείς και δάσκαλοι ζήσαμε ευχάριστες στιγμές, που θα αποτελέσουν γλυκές αναμνήσεις από το «πέρασμά» μας από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου.

Αυτό μαρτυρούν και οι παρακάτω φωτογραφίες:

 

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 επισκέφτηκε το Σχολείο μας και είχε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς η Σχολική Σύμβουλος 1ης εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κορινθίας η κ.  Κρεμπς Παρασκευή.

                 

              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

      ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ

        ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ                                                 Κόρινθος 13/3/2013

              ΝΜΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

              ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ                                                            Αρ. πρωτ: 221/4-3-2013

              Δ/ΝΣΗ: Αριστοτέλους 1

              20100 Κόρινθος                                                                        ΠΡΟΣ:Δ/ΝΣΗ Α΄ΒΑΘΜΙΑΣ

              ΤΗΛ.:   27410 84704                                                               ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

              ΦΑΞ : 27410 85742

              ΠΛΗΡ: Μαρκετάκης Νίκος

              e-mail: ikakor2 @ otenet .gr

 

ΘΕΜΑ: «Συγκρότηση κλιμακίων/επιτροπών για την χορήγηση πιστοποιητικών υγείας για την εγγραφή μαθητών στα σχολεία».

Σχετ: 1) το υπ’ αριθμ. Πρωτοκ:5988/7-2-2013 έγγραφο της Δ/νσης  Σχεδιασμού Τμήμα Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας.

 

Σας ενημερώνουμε για την συγκρότηση των κλιμακίων/επιτροπών ιατρών της Μονάδας μας δυνάμει του          ανωτέρω εγγράφου τα οποία είναι ως εξής:

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟ - ΜΑΙΟ - ΙΟΥΝΙΟ

ΠΡΩΙ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΠΥΝΟ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΓΚΙΛΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

 

ΜΠΑΝΑΓΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΝΙΝΟΒΑ ΠΕΝΚΑ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

ΠΑΣΧΟΥΛΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ – ΜΟΝΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΛΕΩΔΗ ΝΙΚΟΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

ΣΙΝΤΕΡ ΜΠΕΤΙΝΑ- ΜΑΡΙΑ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας ώστε να ενημερωθούν τα σχολεία της αρμοδιότητας σας .

O ΑΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    Η σχολική γιορτή για την επέτειο της επανάστασης του 1821 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου και ώρα 8:30΄ π.μ καθώς και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου και ώρα 18:30΄ μ.μ.

  

 

   Η παράδοση της βαθμολογίας Β΄ τριμήνου του σχολικού έτους 2012-13 θα γίνει την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα 12:00΄.

 

 

 

    Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας συγχαίρει το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου μας για την άψογη διοργάνωση του αποκριάτικου χορού που έγινε στο χώρο του Σχολείου μας.

 

Την Πέμπτη 7 και την Παρσκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το ΕΚΦΕ Κορινθίας και ασχολήθηκαν με τη δημιουργία και παρουσίαση πειραμάτων Φυσικής.

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων και την Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα.

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας στις 21 Δεκεμβρίου 2012 η χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους μαθητές του Σχολείου μας. Τις επόμενες μέρες θα αναρτηθούν οι φωτογραφίες και το βίντεο  από τη γιορτή .

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι την  Τετάρτη 19-12-2012 και ώρα 12:00΄  θα δοθούν οι  Έλεγχοι Προόδου Α΄  Τριμήνου του διδακτικού έτους 2012-13 για τις τάξεις Γ΄ , Δ΄ ,  Ε΄  και ΣΤ΄ και θα γίνει ενημέρωση για τις τάξεις Α΄ και Β΄ .         

  Η παραλαβή θα γίνεται από την αίθουσα διδασκαλίας του κάθε τμήματος.

     Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 το πρωί θα γίνει εκκλησιασμός των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου.

    Το απόγευμα της Παρασκευής 21-12-2012 και ώρα 17:00΄ο Σύλλογος Γονέων διοργανώνει τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους μαθητές του Σχολείου μας στο χώρο του Σχολείου μας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας από 10 μέχρι 14 Δεκεμβρίου 2012 θα συγκεντρώσει τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες του Σχολείου μας. Μπορούμε  να προσφέρουμε ότι επιθυμούμε.            

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ζήσουμε το θαύμα των Χριστουγέννων!

 

  ΧΑΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

  Άρχισε να λειτουργεί η δανειστική βιβλιοθήκη του Σχολείου μας δανείζοντας τα βιβλία της όλη τη σχολική χρονιά σε μαθητές όλων των τάξεων.

     Τα βιβλία μας διαβάζονται εδώ και χρόνια, περνούν από χέρι σε χέρι, παλιώνουν και καταστρέφονται.

    Η ανανέωση της βιβλιοθήκης μας με καινούρια είναι μια διαδικασία αργή και πολυδάπανη.

    Σκεφτήκαμε να απευθυνθούμε σε εσάς.

Σας καλούμε να μας χαρίσετε ένα βιβλίο που είναι σε καλή κατάσταση, δεν το χρειάζεστε και φυσικά απευθύνεται σε ηλικίες  μαθητών του Δημοτικού Σχολείου.

 

 

 

    Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών Προσχολικής Αγωγής από τη Σχολική Σύμβουλο κ. Ζερβοπούλου Ελένη.

   Την  Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012  πραγματοποιήθηκε στο Σχολείo μας επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών της Δ΄ τάξης των  Δημοτικών Σχολείων της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κορινθίας με  θέμα: Παραγωγή γραπτού λόγου.

  Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες στην εκδρομή που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές του Σχολείου μας.

  Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012  πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου.

  Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012  πραγματοποιήθηκε στο Σχολείo μας επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών της Γ΄ τάξης των  Δημοτικών Σχολείων της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κορινθίας με  θέμα: Παραγωγή γραπτού λόγου.

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας επιμορφωτική συνάντηση της Σχολικής Συμβούλου κ. Κρέμπς με τους εκπαιδευτικούς της Δ΄ τάξης των Σχολείων της 1ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Κορινθίας.

   Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 8:30΄  πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄ τάξης του Σχολείου μας, η Σχολική γιορτή για τα 39 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο.